Chef-kok David en gastvrouw Inès geven elkaar het ja-woord

Chef-kok David Grosdent en zijn vriendin én gastvrouw Inès Vankeirsbilck van het restaurant L’envie zijn vanmiddag in het huwelijksbootje gestapt.

Dankzij hun passie voor lekker eten leerden David en Ines elkaar kennen. Ze werkten beiden in het sterrenrestaurant Château du Mylord in Ellezelles. Daarvoor hadden ze er al elk een parcours langsheen sterrenrestaurants op zitten. De stages tijdens haar opleiding aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde brachten Ines al in aanraking met de ‘sterren’. Ze werkte bij Restaurant Boury (*), ’t Oud Konijntje (*) en de Auberge du Vieux Puits in Zuid-Frankrijk (***). Na haar studie startte Ines bij Château du Mylord (**) en daarna in Sea Grill (**) als ‘chef pâtissière’.

Chef David Grosdent groeide op in een familie van artisanale bakkers waar hij de regels leerde die nodig zijn om te kunnen spelen met lokale producten. Tijdens zijn studies aan het Notre Dame-Instituut te Heusy loopt David stage in Sea Grill in Brussel. Meer ervaring doet hij op in Restaurant Barbizon, L’Ecailler du Palais Royal, Le Charmes-Chambertin, Manoir de Lébiolles, Maison Bru en Château du Mylord. Aan het eind van zijn culinaire opleiding wordt hij sous-chef van Sea Grill aan de zijde van Yves Mattagne.

Het kersverse huwelijkspaar is aan zijn 2e jaar bezig met hun restaurant. Dit jaar kregen ze al een punt erbij in de Gault&Millau voor hun harde werk.

We wensen hen heel veel geluk samen, succes in de liefde en succes met hun zaak!

1 Comment

  1. van de ginste luc

    het was een fijne middag als ook het fijne afwerking van het eten plus de aangepaste wijnen;vanwege fam. van de ginste berlez –vincent bryneel alle dank

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *