“Hard trainen om EK-selectie te halen”

SINT-DENIJS – Op het West-Vlaams kampioenschap karate trokken heel wat streekgenoten met een medaille naar huis. Zo won Haroun Beldjoudi (29) goud in kumite.

Haroun Beldjoudi behaalde op het PK goud in kumite en hoopt binnen enkele weken opnieuw aan het EK te mogen deelnemen. (GF)

 

Haroun Beldjoudi maakte op het provinciaal kampioenschap zijn favorietenrol helemaal waar. De 29-jarige karateka van Fudo Shotokan Deerlijk verlengde met succes zijn titel in kumite. “De vele trainingen en wedstrijden waren niet voor niets”, lacht Haroun. “Alle kampen gingen trouwens erg vlot. Tot de finale won ik al mijn gevechten overtuigend met ippon. Ook in de finale had ik er zicht op, maar uiteindelijk won ik met twee waza-ari’s.”

De gouden medaille van Haroun komt niet uit de lucht gevallen. Sinds een jaar maakt hij deel uit van de talentvolle nationale selectie. “En daar haal ik enorm veel energie uit”, klinkt het. “Tot vorig seizoen was mijn vechtstijl nog te robuust. Daar heb ik bij de nationale ploeg hard aan gewerkt. En met succes. Nu stort ik me niet meer in een gevecht, maar wordt elke kamp tot in de puntjes voorbereid.”

Binnen een maand volgt al het volgende doel voor Haroun: het Europees kampioenschap. “Vorig seizoen was ik geselecteerd. Toen werden we met België vice-Europees kampioen kumite in ploegverband. Dat was het beste resultaat in 20 jaar. Nu werk ik hard om opnieuw tot de selectie te horen. Maar eerlijk? Een niet-selectie zou geen grote ontgoocheling zijn. Integendeel, het zou een motivatie zijn om nóg harder te werken.” (JDH)

Please follow and like us:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *