Historische kapel wordt dan blijkbaar toch hersteld

De kapel van de Guldenknok in de Vinkestraat in, in de volksmond ‘Meulemeesters kapel’ werd op 8 april 2017 compleet vernield toen een voertuig op de kapel inreed.

Meer dan een jaar lagen de resten van de kapel er troosteloos bij. Meermaals werd er aan de burgemeester gevraagd op verschillende dorpsraden wat er ging gebeuren met de kapel. Er werd telkens geantwoord dat de verzekering akkoord was met de heropbouw en dat er gewacht werd tot de aannemer aan de slag kon gaan.

Er werd niets meer van gehoord toen plots foto’s werden gepost begin juni dat vrijwilligers de plek aan het opruimen waren. Eerst werd gedacht dat ze bezig waren de kapel herop te bouwen, maar nu blijkt dat er een soort zitbank werd gemaakt.
Dit laatste klopt niet zegt Schepen Johan Rollez op facebook, de kapel wordt wel degelijk opnieuw opgebouwd, al is er momenteel discussie over de uitvoering.

Op wat er nu reeds werd gebouwd is toch al duidelijk dat de originele vorm niet gerespecteerd werd. De vraag is of het eindresultaat dan ook een compleet nieuwe, dan wel de oude kapel zal zijn.

De kapel was een beeldbepalend bedehuisje, in 1873 opgetrokken in opdracht van de familie Jean Demeulemeester-Vanhoutte. De familie wou op die manier om bescherming smeken voor een gezonde veestapel. Oorspronkelijk werd de kapel toegewijd aan het H. Hart, nu aan Onze-Lieve-Vrouw.

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *