Tweede keer vandalisme op banner burgemeester: “Iemand viseert mij”

Voor de tweede keer in amper een week tijd werd een verkiezingsbanner van Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne beschadigd. Op de banner in de Moenstraat tussen Moen en Sint-Denijs kreeg de lijsttrekker van Lijst Burgemeester eind vorig week een clownsneus opgeschilderd. De graffiti kon worden afgewassen, maar woensdagavond werd dezelfde banner opnieuw vernield. Dit keer werd het hoofd van de burgemeester eruit gesneden. Doutreluingne is verontwaardigd.

“De eerste keer dacht ik nog dat het om een ludieke actie ging, misschien om aandacht te vragen voor de Rode Neuzenactie voor jongeren met psychische problemen. Maar nu is het wel heel duidelijk dat het geen grap was. Blijkbaar is er iemand die mij viseert en mij persoonlijk wil beschadigen.” Dus overweegt de burgemeester nu toch om een klacht in te dienen. “Dit is puur vandalisme en dat is strafbaar. Het is er echt over. Ik ben verbaasd hoe er wordt volhard in de boosheid. Maar ik laat mij geen schrik aanjagen.”

Vandalisme op verkiezingsbanners is zelden of nooit gezien in Zwevegem. “Ik ben er absoluut zeker van dat het niet uit politieke hoek komt. In Zwevegem wordt er op een respectvolle manier campagne gevoerd.”

De beschadigde banner wordt voorlopig niet vervangen door een nieuwe. (eva)

Bron: nieuwsblad

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *