Bomen opnieuw dood in Kaveiestraat

3 jaar geleden werden de bomen langs de Kaveiestraat geveld, zo werd in één slag één van de mooiste en iconische dreven van het dorp vernietigd.

Een aantal bomen overleefde hun eerste zomer niet en werden begin december 2017 vervangen. ( Zie artikel )
Maar de bomen werden niet verder opgevolgd tijdens de hete zomer, met resultaat dat zeker 7 bomen het niet gehaald hebben. Gelukkig waren de laatste weken van augustus minder heet en regende het meer, waardoor een aantal bomen zich herpakt hebben, anders was de schade nog veel groter. Ook in de Jolainstraat zijn er enkele gelijkaardige gevallen.

Er was indertijd veel ongenoegen over de kap omdat die onaangekondigd was:

De gemeente benadrukt dat de werken onvermijdelijk waren. “Het betonnen wegdek liep schade op door opstekende wortels”, zeggen sp.a-schepen van Openbare Werken Marc Desloovere en burgemeester Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen). “Bovendien waren de bomen, die er al 40 jaar stonden, kaprijp. Hierdoor was er een kans op afscheurende takken, waardoor wagens schade konden oplopen. Takken hingen ook tussen elektriciteitsleidingen. Er worden in november of december nieuwe traaggroeiende soorten zoals eiken aangeplant. De straat wordt op termijn weer een mooie groene dreef.

Het wegdek is ondertussen, ook zonder de bomen op verschillende plaatsen compleet gebarsten en gescheurd. De tijdelijke asfalt die een aantal weken geleden werd gegoten is ondertussen al verzakt.

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *