Burgemeester zegt “Njet” tegen nieuwe kerstverlichting Sint-Denijs

De kerstverlichting in het dorp in de eindejaarsperiode is triestig, het mag gezegd worden.
Een paar kleine lampjes aan de elektriciteitspalen, en een triestige kerstboom. Vergis je niet op de foto, het gaat om het kleine exemplaar op de foto naast de glasbol. De verlichting kan je ook op de 1e foto zien.

Daarboven komt nog het feit dat de kerstverlichting slecht in een klein deel van het centrum wordt aangebracht. De inwoners hadden graag de kerstverlichting uitgebreid gezien tot op het recent vernieuwde stationsplein.
Enerzijds omdat er veel handelszaken zijn bijgekomen in de Helkijnstraat, anderzijds om sfeer te brengen in de centrale straat tijdens de donkere dagen.

Het item werd reeds op verschillende dorpsraden aangekaart; maar stuit op een neen van de burgemeester en zijn college, zonder verdere uitleg. De kerstverlichting wordt gehuurd volgens de burgemeester, dus het zou in principe niet zo moeilijk moeten zijn om aanpassingen te voorzien?
Vreemd dat in het naburige Moen, er wel mooie kerstverlichting kan hangen, net zoals in het centrum van Zwevegem. (zie foto 2)

De dorpsraad heeft nu een werkgroep opgericht om een wedstrijd te organiseren om zelf je gevel te versieren. Er zouden een aantal prijzen te winnen zijn.
Je raad het al, de handelaars van het dorps mogen weer sponsoren, en de gemeente? Die is op zijn gemak…

 

VERSLAG 11 juni 2018

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *