3 schepenen voor CD&V, 1 voor SP.a en Burgemeester en 1 schepen voor Doutreluigne

Vooraf was de uitslag van de verkiezingen in Zwevegem relatief onvoorspelbaar met een strijd tussen Lijst Burgemeester en CD&V. De spanning werd opgedreven door het lang uitblijven van de officiële resultaten. Volgens burgemeester Doutreluigne ook te wijten aan de hertelling van een aantal stemmen, omdat een zetel nog onbeslist was. Die kon nog naar CD&V, Lijst Burgemeester of Zwevegem Vooruit gaan. De uitslag was uiteindelijk 8 zetels voor CD&V, evenveel voor Lijst Burgemeester, 5 voor N-VA, 2 voor sp.a en 1 voor Zwevegem Vooruit.

Burgemeester Doutreluingne sloot na onderhandelingen een coalitie met CD&V, die drie schepenen krijgt, en sp.a die één schepen mag leveren. Hijzelf blijft aan de macht en Lijst Burgemeester mag ook nog één schepen aanstellen.

Ook was er feest bij de andere winnaar, Groen, die ut de boot valt. Lijsttrekker Yves De Bosscher zei tevreden te zijn met de drie zetels.
Groen kwam voor het eerst na lange tijd weer op in Zwevegem, maar moet dus op de oppositiebanken plaatsnemen. (GVZ)

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *