Opa José De Marez pent verhaaltjes neer over zijn kleinkinderen

José De Marez (75) uit Sint-Denijs brengt met ‘Opa wil nog groeien’ een bloemlezing aan stukjes, cursiefjes als het ware, met zaken die hij beleefde met zijn kleinkinderen. Samen met accordeonist Marnic Veys heeft hij ook een vertelprogramma klaar.

José De Marez werd in Tielt geboren en woont sinds 1985 in Sint-Denijs. In zijn jeugdjaren volgde hij dictie, voordracht en toneel aan de academie in Roeselare. Als industrieel ingenieur landbouw werkte hij als technisch consulent in de veeteelt.

Toen hij met pensioen kon, engageerde José zich nog meer voor het verenigingsleven in Sint-Denijs. Zo is hij bestuurslid van het plaatselijke Davidsfonds. Vorig jaar was hij ook de grote bezieler van de evocatie ‘Het landelijk leven, eertijds’. In 2010 waagde hij zich ook aan eerste boekje ‘Het belangrijkste lukt nog’ met leuke, korte verhaaltjes.

Amerika

Voor zijn nieuw boekje liet José zich inspireren door zijn kleinkinderen. “Vijf heb ik er, twee in Amerika en drie in de buurt. Enkele zagen we nagenoeg dagelijks en er ontstonden soms wel leuke gesprekken. Het zijn die situaties die ik heb neergeschreven in het boekje. Het zijn dus echt gebeurde zaken, weliswaar een beetje aangevuld met fantasie om de leesbaarheid en het ludieke ervan wat te verhogen”, geeft José mee. “Het zijn 32 leuke pretentieloze verhaaltjes geworden, waarvan de inhoud voor velen herkenbaar zal zijn. Denk maar aan de vraag hoe baby’s worden gemaakt.”

Het boekje werd mooi geïllustreerd door Eugene Delabie. José heeft ook een vertelprogramma klaar met die verhalen. Hij laat zich dan bijstaan door accordeonist Marnic Veys. Met dit programma trekken ze naar verenigingen en dergelijke. Het boekje kost 10 euro en is te verkrijgen bij José De Marez via jose.demarez@hotmail.com of 0474 87 48 50. (Geert Vanhessche)

Bron: kw.be

José De Marez toont fier zijn nieuwe boekje: ‘Opa wil nog groeien’. (foto GJZ)

Please follow and like us:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *