Drie dj’s zetten Sint-Denijs in de kijker met nieuw muziekconcept Surplace

Opbrengst eerste optreden gaat integraal naar ‘Music For Life’

Sint-Denijs wordt de locatie voor een bijzonder muziekconcept. Drie lokale dj’s zullen op geregelde tijdstippen intieme optredens op unieke plaatsen organiseren. De opbrengst van het eerste optreden gaat integraal naar Music For Life.

“We willen bijzondere, mooie en unieke plaatsen in Sint-Denijs in de kijker zetten door er een intiem optreden te organiseren”, zeggen Aaron Deceukelier (23), Edouard Schneider (23) en Midas Vanhessche (25). De drie oud-leiders van de Chiro van Sint-Denijs draaien als dj’s al enkele jaren samen op lokale feesten onder de naam Dirty Jessica.

In Sint-Denijs is het trio vooral bekend voor de geslaagde comeback van de populaire radiozender uit de jaren tachtig Radio Clash tijdens de Ommegangsfeesten in juni. “Dat werd een enorm succes en na afloop hebben we besloten om een vereniging op te starten en regelmatig activiteiten te organiseren”, zegt het trio. “Velen denken dat er in Sint-Denijs niet veel te beleven valt, wij willen het tegendeel bewijzen. Door locaties in de kijker te zetten en er een leuke activiteit te organiseren, zullen we tonen dat er in Sint-Denijs wel heel wat te doen is.”

Ter Plekke

Het nieuwe initiatief kreeg de naam Surplace. “Die past perfect bij ons concept, het is de letterlijke vertaling van ter plekke”, zeggen de drie initiatiefnemers.

De eerste activiteit zaterdag is meteen ook een inzameling voor het goede doel. “Onze eerste Surplace staat in het teken van Music For Life. De volledige opbrengst schenken we aan De Warmste Week.” “We kozen voor het project Te Gek?!’ (dat jongeren met psychische problemen ondersteunt, nvdr.) als goed doel omdat steeds meer jongeren psychische problemen ervaren en soms zelfs niet op tijd geholpen kunnen worden.”

De eerste editie vindt plaats in de gerestaureerde hoeve Hof Ten Roden in de Moenstraat 10 in Sint-Denijs, nu Hoeveslagerij Willem. Galine, een beloftevolle muzikante en zangeres afkomstig uit Stasegem, zal er optreden. “Ondertussen zijn we al bezig met het plannen van een tweede editie, maar een datum staat nog niet vast. Het is de bedoeling om de optredens telkens op een andere, bijzondere plaats te organiseren”, besluit Midas.

Tickets voor het eerste optreden van Surplace kosten 6 euro.

Please follow and like us:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *