Bezwaar indienen tegen de windmolens op de grens tussen Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn kan woensdag 11 september

Het openbaar onderzoek voor de 6 windturbines die Engie Electrabel en Eneco Wind België willen neerpoten op de grens van Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn start morgen, 11 september, en loopt tot 10 oktober. 

Tijdens die periode kan je de aanvraag inkijken, en ook opmerkingen en bezwaren formuleren. Je vindt de aanvraag voor de omgevingsvergunning op http://bit.ly/2kEDgd8

Engie Electrabel en Eneco Wind België plannen zes windmolens van 150 meter (200 meter met rechtopstaande wieken) op het landbouwgebied tussen de deelgemeentes Moen, Bossuit, Sint-Denijs en Helkijn. Eén exemplaar zou genoeg energie produceren voor 3.500 gezinnen. De Vlaamse overheid zal normaal een beslissing nemen in december 2019. Engie en Eneco willen de 6 turbines tegen begin 2021 in gebruik nemen.

Heel wat bewoners (meer dan 1000 intussen) hebben zich al in een petitie tegen de komst van de windmolens verklaard, en ook het gemeentebestuur van Zwevegem gaf al aan het project niet gerealiseerd te willen zien.

Bron hln

Please follow and like us:
error

1 Comment

  1. Adrien

    Stop this

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *