Mini maltezer Beau (4) overleden na aanval door twee honden: “Ik zag mijn beestje enorm afzien”

Na vier jaar moet Anita Verhaeghe afscheid nemen van haar hond Beau. Het beestje werd vrijdag aangevallen door twee andere honden. Het dier overleed bij de dierenarts.

Zoals elke ochtend maakte Anita Verhaeghe (66) uit Sint-Denijs ook afgelopen vrijdag een wandeling met haar hond Beau. De vierjarige mini maltezer vergezelde haar tijdens een wandeling in haar eigen Daelestraat toen plots een andere hond de straat overstak. Het baasje van dat grote beest liep achter de hond aan, terwijl ondertussen nog een tweede soortgenoot uit haar woning ontsnapte. “Toen die twee honden mijn beestje opmerkten, snelden ze meteen op ons af. Ik probeerde Beau nog omhoog te trekken aan haar leiband, maar door een operatie aan mijn schouder heb ik niet veel kracht meer in mijn arm”, zegt Verhaeghe.

De twee honden werden compleet wild. “Eén hond stond voor de mijne, de tweede stond achter haar. Beau kon geen kant op, en ik ook niet want zolang Beau dicht bij mij was, sprongen de honden op me. Beau heeft zich uiteindelijk losgetrokken waarna de honden helemaal door de rooie gingen. Die twee honden bleven op Beau springen en in haar bijten. Ik zag mijn beestje enorm afzien.”

Getuigen hebben uiteindelijk geholpen. Ze maakten een cirkel rond het drietal en konden zo de twee grote honden, vermoedelijk ­Staffords of Boxers, pakken en kalmeren.

Gemeenteschool vlakbij

Maar voor Beau stopte de lijdensweg niet. Het dier werd in allerijl overgebracht naar een dierenarts, die verschillende inwendige bloedingen, een gescheurde blaas en lever vaststelde. Zaterdagochtend is het diertje uiteindelijk overleden. Verhaeghe diende een klacht in bij de politie, maar die kunnen weinig doen omdat de honden geen mens hebben aangevallen. “Stel je voor dat daar op dat moment een kind passeert. De gemeenteschool is hier vlakbij. Dit had nog veel erger kunnen aflopen”, zegt Verhaeghe, die enorm geraakt is door het verlies van Beau. “Ik had haar sinds het overlijden van mijn man. Ze ving dat gemis op en nu ben ik haar ook kwijt. Dat ik mijn beestje zo moest afgeven, doet veel pijn. Ze was precies een ‘slunse’ (een vod, nvdr.) na die aanval. Ik hoop dat de eigenares zich alsnog komt excuseren.”

Bron: Het Nieuwsblad / kvo / gsd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *