Cultuurcafé wordt bruine kroeg: “Ik wil mensen meenemen naar de goede oude tijd”

Francis Verbaeys tovert cultuurcafé De Vrijheid om tot bruine kroeg

Bijna overal zijn ze verdwenen, maar in Sint-Denijs opent er vandaag, vrijdag, een echte bruine kroeg. De nieuwe uitbater veranderde het interieur van cultuurcafé De Vrijheid volledig. “Het is hier zoals vroeger, gezelligheid primeert”, zegt Francis.

Parket, houten tafels en stoelen, bruine toog met barkrukken, muren vol oude foto’s en enkele kleurrijke schilderijen en zelfs de typische muurwanden mét spiegels. Een echte bruine kroeg zoals er nog zo weinig zijn, opent vanavond, vrijdag, om 18 uur pal over de kerk van Sint-Denijs. Pure nostalgie is het voor de nieuwe uitbater Francis Verbaeys (56) en voor iedereen die over de vloer zal komen in het cultuurcafé De Vrijheid. “Ik wil dat iedereen zich in mijn café meteen welkom voelt”, aldus Francis.

Hij heeft meer dan veertig jaar ervaring als kok in de horeca, maar runde nog nooit een café. “Ik ben zelfs de laatste dertig jaar niet meer op café geweest. Ik wil de mensen meenemen naar de goede oude tijd waar we nog echt praten met elkaar en dat we gewoon op café gingen om te genieten van het samenzijn.”

Geen wifi

“In mijn café zal er geen wifi zijn, want het liefst wil ik dat de mensen hun gsm hier zelfs niet bovenhalen. In deze gezellige omgeving is het perfect om echt tot rust te komen.”

Het concept van cultuurhuis De Vrijheid, het combineren van culinair en cultuur blijft behouden. “Ik heb het café juist overgenomen omdat ik al mijn passies zal kunnen combineren. Ik kan blijven koken, maar ga als muziekliefhebber en boekenlezer nu ook culturele evenementen kunnen organiseren. Minstens één keer per maand plan ik een optreden of een voordracht van een schrijver.”

Francis zal de toog combineren met de keuken waar zijn vrouw Marion zal werken. “Ik ga zowel Vlaamse klassiekers maken zoals hamrolletjes en coq au vin, als gerechten uit de wereldkeuken. Allemaal met verse en seizoensgebonden producten.”

De nieuwe bruine kroeg heeft ook een uitgebreide bierkaart. “Ik wil dat de mensen hier een bier kunnen proeven dat ze elders niet vinden.”

Café De Vrijheid is open op donderdag vanaf 17 uur en vrijdag, zaterdag en zondag om 10.30 uur. www.devrijheidcafe.com

Bron nieuwsblad / EVA

Please follow and like us:
error

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *