Ook volgende 2 jaar geen kerstboom

Januari 2020 is alweer over de helft en de kerstversiering wordt stilletjes aan overal weggeborgen voor volgend jaar. Behalve in Sint-Denijs daar draaide de nieuwe kerstversiering uit op een fiasco.

In een vraag aan de gemeente waarom er geen kerstboom stond dit jaar kwam het antwoord dat het gemeentebestuur ervoor gekozen heeft in geen enkele deelgemeente een kerstboom te plaatsen, en dat zal de komende 2 jaar ook zo zijn (kerst 2020 en 2021). Waarom Zwevegem zelf dan wel een prachtige kerstboom kreeg blijft onbeantwoord.

Ook op de vraag waarom andere deelgemeentes mooi kerstslingers in de centrumstraat kregen en Sint-Denijs niet is de coördinator formeel. “In Sint-Denijs zijn er geen 2 gevels recht tegen over elkaar. Aan de ene kant huizen en aan de andere kant bomen.” Waarschijnlijk hebben ze vergeten te kijken naar de Sint-Denijsplaats en de Helkijnstraat die wel in aanmerking komen.

Er is een lichtpuntje aan de hemel:“Voor de komende jaren kunnen we eventueel de paalverlichting terug laten plaatsen en de bomen iets meer versieren of de kerk belichten eventueel. De verschillende opties zullen voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen. De feedback hierover zal in de dorpsraad dan naar de burgers gecommuniceerd worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *