Eerste seizoenszege voor Henri Vandenabeele in Sint-Denijs

Al in de tweede van de elf af te leggen ronden legde de Let Kristers Ansons de basis van de beslissende vlucht. In zijn eentje nam hij 30 seconden voorsprong. Henri Vandenabeele, de Bulgaar Peter Stoyanov, Dayvin Lievens, en de Nederlander Vincent Hoppezak waren de enigen die een antwoord klaar hadden en voorin aansloten. De vijf dreven hun voorsprong gestadig op en zouden het onder elkaar uitmaken voor de zege. Er kwam finaal nog een tegenreactie van Jens Vanoverberghe, Robe Claeys en Joren Van Caneyt maar dichter dan 35 seconden kwamen ze niet. Finaal was Henri Vandenabeele de sterke in de finish bergop. Hij won vlotjes voor Peter Stoyanov en Kristers Ansons. Vincent Hoppezak die de bergprijs won eindigde als vierde.

Uitslag:

1. Henri Vandenabeele

2. Petar Stoyanov

3. Kristers Ansons

4. Vincent Hoppezak

5. Dayvin Lievens

6. Jens Vanoverberghe

7. Robbe Claeys

8. Joren Van Caneyt

9. Brent Van Der Eycken

10. Dominik Litvinov

Wielrennen
Henri Vandenabeele wint in Sint Denijs
Henri Vandenabeele na zijn eerste seizoenzaege in Sint Denijs. (Foto WO)

Please follow and like us:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *