L’envie op weg naar de top

Restaurant l’Envie uit de Helkijnstraat viert zijn tweejarig bestaan met een bank voorruit. Vorig jaar haalden ze reeds een verdienstelijke score van 14/20, dit jaar krijgen ze 15/20.

Chef David Grosdent volgde zijn vriendin Inès met veel goesting naar haar geboortestreek en liet het Luikse platteland achter zich. Hij schept er ook duidelijk genoegen in om zijn liefde voor mooie producten met ons te delen en bewerkt ze volgens een trendy register dat hij perfect beheerst.

Generositeit en smaak zijn troef. Hij liep school bij de grote namen, en ook nu hij op eigen creatieve vleugels vliegt, schemert zijn strenge opleiding duidelijk door. We merkten het al bij de amuses: een brandade geserveerd als espuma met kool- en preipoeder.

Daarna volgde een prachtig evenwichtig gerecht met sardines, ananastomaten en parmezaanijs met preskop van rivierkreeftjes, ingelegde augurken en peterselieschuim. Zijn meesterschap zindert door in alle gerechten, die met de glimlach en volgens de regels van de kunst worden opgediend door de vrouw des huizes. Ook de wijnkelder scherpt de goesting aan. Een verdiend punt erbij dit jaar!

Recentie Gault & Millau

Wie het restaurant en zijn heerlijke eten willen ontdekken kan reeds een 3-gangen lunch krijgen voor EUR 40,-

Reserveren kan op www.lenvie-restaurant.com

 

Please follow and like us:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *