Oldtimer beschadigd tijdens dorpsfeest: “Het was een cadeau voor mijn vrouw”

Oldtimer beschadigd tijdens dorpsfeest: “Het was een cadeau voor mijn vrouw”

Oldtimer beschadigd tijdens dorpsfeest: “Het was een cadeau voor mijn vrouw”
Amine en zijn vrouw Aneta zijn er het hart van in: “Niemand heeft zogezegd iets gezien.” Foto: eva

Zwevegem / Sint-Denijs –“De deur is ingestampt, de antenne en spiegels afgebroken”, zegt Amine Beldjoudi over zijn oldtimer die midden het feestgedruis van de Ommegang werd beschadigd. Hij gaf de Peugeot 205 cabrio drie weken geleden als verjaardagscadeau aan zijn vrouw Aneta.

Dit weekend was het in Sint-Denijs Ommegang. Zaterdag lokte de zomermarkt veel volk. Als kleine ondernemer was Amine Beldjoudi (35) ook aanwezig om zijn informaticabedrijf in de kijker te zetten. Blikvanger was zijn pas gekochte oldtimer Peugeot 205 cabrio. “De mensen konden een iPad winnen, als ze het gewicht van de auto volgeladen met computers konden raden. De Zomermarkt was een groot succes en we gingen met een goed gevoel naar huis zaterdagavond.”

De oldtimer bleef staan op Sint-Denijsplaats. “De batterij van de auto was leeg, dus beslisten we om de auto te laten staan. We dachten dat het geen kwaad kon voor een nachtje, het is hier tenslotte het rustige Sint-Denijs.”

Oldtimer beschadigd tijdens dorpsfeest: “Het was een cadeau voor mijn vrouw”
De auto was de blikvanger tijdens het feest, je kon er immers een iPad mee winnen. Foto: eva

Verjaardagscadeau

Maar toen Amine zondagmiddag de auto ging ophalen, zag hij meteen dat er iets mis was. “De reclameborden waren verdwenen en de auto was beschadigd. Er zijn deuken in het portier getrapt en de antenne en de spiegels zijn afgebroken. Ik ben zeker dat het moedwillig is gebeurd. Er zijn blijkbaar mensen die ons willen treffen. Als iemand problemen heeft met mij, dan mag die dat komen uitpraten. Maar zo’n laffe daad. We zijn echt gechoqueerd en gekwetst.”

De oldtimer heeft een emotionele waarde. Nog maar drie weken geleden gaf Amine de auto als verjaardagscadeau aan zijn vrouw Aneta (36). “Toen we elkaar leerden kennen, hadden we een Peugeot 205 cabrio. We hebben die verkocht toen onze oudste dochter was geboren omdat het een tweezitter is. Maar mijn vrouw miste die wagen. Ik heb maanden gezocht naar zo’n auto om haar ermee te verrassen. Het was een koopje, maar nu hij helemaal opgezet is, is deze oldtimer is al snel 9.000 euro waard.”

Vier personen

Op camerabeelden ontdekte Amine dat de feiten gebeurden rond half drie ‘s nachts. Midden het feestgedruis. “Niemand heeft zogezegd iets gezien, maar op de beelden zien we nog heel veel mensen op straat. Op de beelden zie je hoe vier personen de auto bewerken.”

Het koppel vraagt getuigen van het vandalisme om hen te helpen. “Er moeten getuigen zijn, maar iedereen zwijgt. Sinds we hier zeven jaar geleden zijn komen wonen, doen we onze uiterste best om te integreren. En als zoiets gebeurt, staan we er plots alleen voor. Dat doet nog het meest pijn.”

Het feestcomité van Sint-Denijs dat de Zomermarkt organiseerde, betreurt het vandalisme. Burgemeester Marc Doutreluingne (Open VLD) veroordeelt de feiten. “Ik ben verontwaardigd”, zegt de burgemeester, die bevestigt dat de politie een pv opgemaakt heeft. “Wij dienen in elk geval klacht in. Dit kan niet ongestraft blijven”, zegt Amine strijdvaardig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *