Pilootproject Sint-Denijs digitale scherm staat in … Otegem

In het najaar van 2017 werd er in de dorpsraad gevraagd naar een gemakkelijk digitaal systeem om informatie te verspreiden over de activiteiten en nieuw van de gemeente en dorpen.
Het college van burgemeester en schepenen had oor naar dit idee en lanceerde een openbare aanbesteding waarin ze prijs vroegen, en beloofden een uitrol in juni in Sint-Denijs als piloot-project.
Bij een positieve evaluatie zou het systeem uitgebreid worden naar alle deelgemeentes.

In de dorpsraad werd er gesteld dat de beste plaats in het dorp bij Delhaize zou zijn.
Delhaize verklaarde zich akkoord op voorwaarde dat het scherm naar binnen zou gericht zijn en er ook mogelijkheid was om eigen reclame op te plaatsen, als compensatie voor plaats en vaste kosten.

In april werd er een testopstelling geplaatst door Amibel, waarbij afwisselend info, activiteiten en reclame werden getoond. Amibel was 1 van de 3 partijen aageschreven om een offerte te maken voor dit project.
Toen de aanbesteding werd uitgeschreven bleek het plots dat de gemeente de schermen wilde huren, in plaats van aan te kopen. Als was aankopen goedkoper.

Doordat Amibel geen materiaal verhuurt werd het tijdelijke scherm in de Delhaize weggehaald en werd er in zee gegaan met andere partij.
Tot vorige week was er geen nieuws meer over het scherm.

Nu blijkt dat er reeds een scherm is geplaatst bij Delies te Otegem, de winkel van schepen Eddy Defoor.
De Delhaize van Sint-Denijs werd deze week ook gecontacteerd met de melding dat er scherm zou worden geleverd. Toen de zaakvoerder vroeg naar details, en of het mogelijk was om zoals afgesproken reclame toe te voegen was er geen antwoord.

De schermen worden tegen de vitrine geplaatst, waardoor de zichtbaarheid zeer beperkt is. Op beide locaties is er parking met weinig bewegingsruimte voor het scherm.
Het is niet alleen gevaarlijk voor mensen die naar het scherm zouden kijken, het scherm is ook bijna niet zichtbaar.
Er werd dus niet geluisterd naar de adviezen van de werkgroepen als dat van de uitbater van de locatie. Een zoveelste gemiste kans.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *