Zwevegem houdt extra infovergadering over komst windmolens: “Bezwaar indienen? Doe het op tijd”

Het gemeentebestuur heeft woensdagavond een infovergadering georganiseerd over de 6 windmolens die Engie Electrabel en Eneco Wind België plannen te realiseren op de grens van Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn. Het bestuur is tégen de komst van dat project, en dat wilde het even duidelijk maken. OC De Streye was bijna te klein voor alle aanwezigen.

Enkele weken geleden organiseerden Engie Electrabel en Eneco Wind België samen al een infovergadering om hun plannen toe te lichten bij de bewoners. Het gemeentebestuur, dat eigenlijk geen infovergadering hoeft te houden, organiseerde zelf toch nog één. “Om desinformatie tegen te gaan”, zegt burgemeester Marc Doutreluingne. “We merken dat verhalen de ronde doen dat wij vóór die windmolens zijn, en wij willen duidelijk communiceren dat dat absoluut niet het geval is.”

Visuele vervuiling

“De open ruimte in Zuid-West-Vlaanderen is bijzonder schaars geworden en Zwevegem heeft het voorrecht nog over een mooi en relatief uitgestrekt open landschap te kunnen beschikken”, zo vertelde Doutreluingne (Open Vld). “De agrarische gebieden van Moen en Sint-Denijs verdienen dan ook een bescherming. De inplanting van een windmolenpark met windmolens van 150 meter hoog of meer is daarmee onverenigbaar. Het gaat om ernstige visuele vervuiling, en we gaan dat dan ook op die manier in ons advies zetten. Als het aan ons ligt, komen de windmolens er niet. En dat is een stelling waar alle partijen van onze meerderheid unaniem achter staan.” Dat werd op applaus onthaald.

Bron HLN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *