Tot 20 maanden effectief voor trio met wietplantage van meer dan 1.000 planten in Siola

Drie mannen uit Kortrijk, Meulebeke en Rotterdam zijn veroordeeld tot 20 maanden effectieve gevangenisstraf voor een grote cannabisplantage die ze runden vanuit een pand langs de Weststraat in Ingelmunster. De plantage werd in juni 2017 ontdekt na een politie-inval.

Op 18 juni 2017 kreeg de politie plots een melding dat iemand in levensgevaar was in het pand langs de Weststraat in Ingelmunster. Toen ze binnenvielen troffen ze iets helemaal anders aan. Ze vonden 23 grote vuilniszakken met 70 kilogram aan restafval van een grote cannabisplantage. Er werden ook resten van andere drugs aangetroffen. Een 24-jarige jongeman uit Kortrijk en een 44-jarige man uit Meulebeke waren aanwezig in het pand tijdens de politie inval. Basel D. (24) zei dat hij niets met de plantage te maken had. De rechter geloofde hem niet en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 15 maanden met uitstel, waarvan 10 maanden effectief. Hij moet ook een geldboete van 800 euro betalen en 10.000 euro vermogenswinst werd verbeurd verklaard. Nayir S. huurde het pand. Hij huurde destijds ook een pand in de Helkijnstraat in Sint-Denijs. Tijdens een huiszoeking werd ook daar een plantage aangetroffen van zo’n 800 plantjes. Volgens het parket lieten de twee zich bevoorraden door een 35-jarige man uit Rotterdam die niet aanwezig was op de rechtbank. Basel D. en de Rotterdammer zijn allebei veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 20 maanden effectief en een geldboete van 2.000 euro. Beiden zagen ook een vermogenswinst van 35.000 euro verbeurd verklaard. Voor het aftappen van elektriciteit moet het trio 37.000 euro betalen aan Gaselwest.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *