Siebe is nieuwe kinderburgemeester van Zwevegem: “We willen onze stempel drukken”

Siebe Dollé (12) uit Sint-Denijs is de nieuwe kinderburgemeester van Zwevegem. Samen met twintig kindergemeenteraadsleden zal ze zich inzetten voor meer verkeersveiligheid, gelijkheid voor iedereen en rookvrije zones.

“Ik vind het heel belangrijk dat er naar de mening van kinderen wordt geluisterd en dat we zelf initiatief mogen nemen om het voor ons in onze gemeente beter te maken”, zegt de nieuwe kinderburgemeester, Siebe Dollé, leerlinge van het zesde leerjaar van de gemeenteschool in Sint-Denijs.

Vorige week werd er in alle basisscholen in Groot-Zwevegem verkiezingen gehouden om afgevaardigden voor de kindergemeenteraad aan te duiden. De 21 verkozenen kwamen vrijdag voor het eerst samen. Vijf van hen waren kandidaat-kinderburgemeester. Siebe Dollé kreeg de meeste stemmen achter haar naam. “Ik ben vereerd dat ik kinderburgemeester mag zijn. Ik ga echt mijn best doen om veel te betekenen voor de kinderen”, zegt Siebe die zo ook de eerste vrouwelijke (kinder)burgemeester van Zwevegem is. “Vorig jaar was ik al kinderraadslid en hebben we veel kunnen realiseren. Ook nu willen we graag onze stempel drukken.”

Op hun eerste raad hebben de kinderraadsleden al beslist op welke thema’s ze dit schooljaar gaan werken. “We willen dat Zwevegem nog veel verkeersveiliger wordt en gaan daar zelf ook initiatieven voor ondernemen. Daarnaast willen we dat er op openbare terreinen rookvrije zones worden ingevoerd, zoals bijvoorbeeld in de buurt van scholen. En nog belangrijk, we willen gelijke kansen voor iedereen.”

Siebe volgt Guillaume Vanhamme op. Naast Siebe legden ook twintig nieuwe kinderraadsleden de eed af.

Bron nieuwsblad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *