Wagen belandt in gracht in Sint-Denijs

Voor een jongeman startte het weekend in mineur. Vrijdagavond raakte hij met zijn voertuig van de weg af en kwam in de gracht terecht. Hij werd met hevige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten werden rond 20 uur van het ongeval op de hoogte gebracht. Om een nog onbekende reden raakte een bestuurder, ter hoogte van de Vinkestraat in Sint-Denijs, de controle kwijt over zijn voertuig. De wagen, een sportieve Renault, knalde eerst tegen een bomenpartij om daarna in de gracht te eindigen. De brandweer moest de geknelde chauffeur uit het voertuig bevrijden en sneed hiervoor de linkerdeur stuk. De jonge kerel werd met hevige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Volgens de spuitgasten kon het ongeval veel erger zijn geweest, had hij niet eerst de bomen geraakt. “Bomen hebben een elastische en dempende waarde. Ze hebben een deel van de impact geabsorbeerd. Mocht hij eerst tegen een verkeerspaal of gevel zijn gereden, dan lagen de kaarten anders op tafel.”

Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken, maar er bestaat nog heel wat onduidelijkheid over de oorzaak. Verder onderzoek zal de details bloot moeten leggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *