Uitslaande brand in Sint-Denijs wellicht aangestoken

Maandagnacht woedde een felle brand in een leegstaande villa in de Jolainstraat

Het waren buurtbewoners, die rond 1 uur in de nacht van maandag op dinsdag gewekt werden door het geknetter van het vuur, die alarm sloegen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door de ramen van een tweetal kamers op de bovenverdieping. Niettemin kregen de spuitgasten de brand snel onder controle.

Er werden meerdere brandhaarden ontdekt waardoor men vermoed dat de brand opzettelijk werd aangestoken. In het verleden waren er al vaker problemen met krakers die het pand bewoonden. In de woning werd ook heel wat papier en rommel aangetroffen.

Gezien deze zware brandlast bleef de brandweer nog enkele uren ter plaatse om heropflakkering te voorkomen. De schade is vrij aanzienlijk.

De villa krijgt al langer regelmatig bezoek van krakers.

Het gebouw staat al vele jaren leeg. Het was in de jaren tachtig eigendom van tapijtweverij Boillot, maar die ging failliet. Het gebouw viel al meermaals ten prooi aan vandalisme en krakers. “Spijtig”, klinkt het in de buurt. “Dit was ooit dé villa van dé ondernemersfamilie van Sint-Denijs.

Maar door de leegstand raakte de woning volledig verloederd. Je kon er zomaar binnen en buiten lopen. Doorheen de jaren is het interieur zwaar beschadigd en was het een geliefkoosde plaats voor krakers en wie zonder gezien te worden drugs wou gebruiken.” De politie onderzoekt wie verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de brand. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *