Chef David is de Jonge Chef van het Jaar in Gault Millau-gids

David Grosdent (34) is de Vlaamse Jonge Chef van het Jaar volgens de culinaire gids Gault Millau. Een grote eer, volgens David en zijn echtgenote Inès Vankeirsbilck.

“Het was een enorm grote verassing, maar we zijn er heel blij mee. We zijn enorm onder de indruk. Er is maar één chef in Vlaanderen die de titel Jonge Chef van het Jaar krijgt… Het is echt een beloning voor ons werk de afgelopen jaren.” L’Envie krijgt een score van 15,5 op 20, net als vorig jaar, en een even mooie score als michelinrestaurants Castor (16,5), Marcus (15) en Vol-Ver (14). De link is snel gelegd. “We horen dat heel vaak van klanten, dat we evenveel punten krijgen bij Gault Millau, dus dat een michelinster niet lang meer kan uitblijven. Maar zo’n michelinster dat komt niet op bestelling, he. Ze zou zeer welkom zijn, dat wel, maar als ze niet komt, is dat ook goed voor ons. We gaan gewoon ons best verder blijven doen, zoals nu.”

Het koppel biedt tijdens deze lockdown ook takeaway aan. “In de week kan je spontaan langskomen om enkele klaargemaakte gerechtjes mee te nemen. Vandaag hadden we bijvoorbeeld tartiflette gemaakt, een visgerechtje met garnaaltjes, en lasagne. In het weekend bieden we een gastronomische menu aan. We kunnen niet klagen, de klanten hebben de weg naar onze take-away gevonden.”

Bron HLN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *