L’envie krijgt zijn eerste Michelinster *

Restaurant L'Envie - Zwevegem | Restaurant L'Envie - Zwevegem | ...

Vandaag werd de nieuwe Michelingids online voorgesteld.

L’Envie uit Sint-Denijs werd door insiders ook getipt als mogelijke nieuwkomer en maakt di dus waar met hun eerste ster, na de award van Jongste Chef van Vlaanderen door Gault & Milliau.

Het restaurant brengt een apart verhaal. Jonge chef David Grosdent volgde zijn echtgenote Inès Vankeirsbilck naar West-Vlaanderen en begon het restaurant bijna 6 jaar geleden.

Een dikke proficiat.

Het advies van de MICHELIN Gids

Zin om de creativiteit te ontdekken van een chef met veel metier? Dan is een tafeltje in dit sobere klasserestaurant een must. Inès verbluft u met haar geweldige wijnbijbel, die onder meer een rijk aanbod champagnes verzamelt. Het glas geeft de bewerkte keuken van David Grosdent extra schwung. De nuances van zijn creativiteit zijn boeiend.

De kracht van een bearnaisesaus of een cacaojus en klassieke bereidingen als een luchtige crêpe Normande – een huisspecialiteit! – geven zijn keuken body. Die traditionele power koppelt chef Grosdent aan delicate eigentijdse ingevingen. Hij gebruikt een product graag in verschillende gedaantes, zoals tomaten uit eigen tuin op verschillende manieren bewerken. Deze chef koppelt technische beheersing aan een eigen stijl, en dat maakt het verlangen naar meer alleen maar groter.

Op zijn persoonlijke pagina zegt David het volgende:

Al twee maanden mogen we genieten van onze titel “ jonge topchef van Vlaanderen”. 

Vandaag hebben we ook het genoegen ons tot de groep van de Michelin sterren aan te sluiten .

Woorden komen ons te kort om te beschrijven wat een eer, 
trots en voldoening dit is. Een gevoel van totale vreugde voor 
Inès en mij om deze ster naast “ l’Envie “ te zien staan . 

Uiteraard kunnen we niet anders dan onze trouwe klanten en
leveranciers bedanken voor hun steun en aanmoediging in de
 filosofie en het creëren van onze keuken tijdens deze 5 jaar. 

Bedankt aan iedereen om ons heen die samen met ons naar de perfectie streefde. 
Met ongeduld staan we te popelen om onze passie aan tafel te
kunnen brengen en met onze klanten te delen. 

David en Inès

OVERZICHT 2021:

In de gids van 2021 telt onze provincie 24 sterrenrestaurants.

TWEE STERREN (2021)

  • Hostellerie Le Fox – De Panne
  • Hostellerie St-Nicolas – Elverdinge
  • Boury – Roeselare + Groene ster
  • De Jonkman – Sint-Kruis
  • La Durée – Izegem
  • Castor – Beveren-Leie (NIEUW)
  • Bartolomeus – Heist (NIEUW)

EÉN STER (2021)

  • Carcasse- Sint-Idesbald
  • M-Bistro – Nieuwpoort
  • Den Gouden Harynck – Brugge
  • Zet’Joe – Brugge
  • Sans Cravate – Brugge
  • L.E.S.S. – Brugge 
  • Bar Bulot – Brugge (NIEUW)
  • De Zuidkant – Damme
  • Marcus – Deerlijk
  • Hiele – Koksijde (NIEUW)
  • Boo Raan – Knokke Heist (NIEUW)
  • Cuines, 33 – Knokke Heist
  • Sel Gris – Knokke-Heist
  • Vol-Ver – Marke
  • L’Envie – Sint-Denijs Zwevegem (NIEUW)
  • Goffin – Sint-Kruis
  • Auberge de Herborist – Sint Andries

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *