Automobiliste verliest controle over zware pick-up en botst frontaal op kleine Fiat: 19-jarige bestuurster even in levensgevaar

De brandweer had drie kwartier nodig om de bestuurster van de Fiat 500 te bevrijden.
De brandweer had drie kwartier nodig om de bestuurster van de Fiat 500 te bevrijden

Twee automobilistes uit Sint-Denijs zijn donderdagmorgen frontaal op elkaar gebotst. Een van hen kwam met de rechterwielen in de zachte berm naast de weg terecht en probeerde haar wagen weer op de rijbaan te manoeuvreren. Charlotte N. (19) raakte zwaargewond, Cindy V. (46) kwam er met de schrik vanaf. 

Een bus en een Fiat 500 reden donderdag om 7.30 uur in de regen in de Moenstraat in Sint-Denijs. Net voor de grens met Moen liep het fout. “Uit de andere richting kwam een zware pick-up gereden”, vertelt Nico Vancauwenberghe uit Sint-Denijs, die in zijn Ford Focus achter de Fiat reed. “Ik zag hoe de wagen plots met de rechterwielen in de zompige berm terechtkwam. De bestuurster probeerde de wagen weer op de baan te krijgen, maar was de controle kwijt. De pick-up kwam net voorbij de bus op ons rijvak terecht.”

De zware pick-up botste frontaal tegen de kleine Fiat en duwde de auto in de gracht.

Dak weggeknipt

De Chevrolet Avalanche botste frontaal op de kleine Fiat. Door de klap kwam de Fiat in de gracht terecht. “De bestuurster van de Chevrolet was in shock”, vertelt Nico. Cindy V. (46) kon zelf uit de pick-up stappen. “Ik ben onmiddellijk gaan kijken in de verhakkelde Fiat”, gaat Nico verder. “Daarin zat een jonge vrouw. Ze moet even het bewustzijn verloren hebben, want eerst reageerde ze niet. Daarna begon ze te wenen. ‘Ik voel mijn benen niet meer’, zei ze. Meer dan wachten op de hulpdiensten konden we echter niet doen.” De brandweer had drie kwartier nodig om de bestuurster uit het wrak te bevrijden. “Om haar liggend op een wervelplank te kunnen evacueren, hebben we het dak weggehaald”, zegt brandweerofficier Tom Dekeyser.

Verkeersdeskundige aangesteld

Charlotte N. (19) kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd in kritieke toestand naar AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht. Wat later stabiliseerde haar toestand en week het levensgevaar. Het parket van Kortrijk stuurde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. De Moenstraat en een deel van de Verzetslaan bleven uren afgesloten. Tijdens de ochtendspits veroorzaakte dat wat ongemakken omdat het verkeer moest omrijden.

De zware pick-up botste frontaal tegen de kleine Fiat en duwde de auto in de gracht.

Bron: Hln.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *